Alunan zikir indah

Di Bawah SATU cahaya..WHICH STARTED HERE!!~~LETS SEE!!~~

Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku kerana Allah S.W.T, Tuhan sekalian alam.
Just Play it!

Andaiku pergi

KeredhaanMu..|||
Damba KasihMu|||

Setiap detik nafasku, sentiasa bersamamu, wahai bidadaraku,
suami yang ku kasihi.Ku mencintaimu kerana kamu
melabuhkan cintamu pada-Nya.

JANGAN BERSEDIH

kEKASIH PILIHAN ALLAH AKAN DIHADIAHI DUGAAN HEBAT TANDA KASIH ALLAH KPD INSAN BERGELAR HAMBA..HATINYA SENTIASA DILUKAI. SETIAP JALAN YANG DILALUINYA DIHIASI DURI-DURI LUKA. DICACI MAKI, DIHINA, DIUMPAT , DIKEJI...ITU MENJADI SEBAHAGIAN DR DIRINYA. BIAR BAGAIMANAPUN DIA BERUSAHA UNTUK TAMPIL DALAM KEADAAN SESEDERHANA YANG MUNGKIN. NAMUN ADA SAJA, YANG TIDAK MEMUASKAN HATI INSAN LAIN.. DIRINYA SENTIASA DIUJI.

HARUSLAH DIINGAT, JANGANLAH SESEKALI BERSEDIH. SESUNGGUHNYA ALLAH AMAT MENYAYANGI HAMBANYA. KERANA DIA TIDAK INGIN MEMBIARKAN HAMBANYA LENA DALAM NIKMAT YANG MELIMPAH TETAPI DIHIDANGKAN KEPERITAN YANG TIDAK SUDAH! SUPAYA HAMBANYA SENTIASA TERSEDAR DARI ULIT MIMPI YANG PANJANG.SUPAYA HAMBANYA SENTIASA ADA RASA KEHAMBAAN!

OLEH ITU, JANGANLAH BERSEDIH!SABARLAH DI ATAS SETIAP UJIAN DAN DUGAAN YANG DIBERIKAN. SESUNGGUHNYA ALLAH ITU MAHA PENGASIH, MAHA MENGETAHUI DAN MAHA PENGAMPUN. SEMUANYA BIARLAH TERSERAH PADA ALLAH YANG ESA. DIA BERHAK MEMBALAS SEGALA PERBUATAN HAMBANYA.DAN SEBAGAI SEORANG HAMBA, INGATLAH SABAR LEBIH BAIK!

SEMOGA KITA TERMASUK DALAM GOLONGAN YG DIKASIHI-NYA..INSYAALLAH.
Nak kata apa2. Tulislah kat bawah tu yer

No comments: