Alunan zikir indah

Di Bawah SATU cahaya..



WHICH STARTED HERE!!~~LETS SEE!!~~

Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku kerana Allah S.W.T, Tuhan sekalian alam.
Just Play it!

Andaiku pergi

KeredhaanMu..|||
Damba KasihMu|||

Setiap detik nafasku, sentiasa bersamamu, wahai bidadaraku,
suami yang ku kasihi.Ku mencintaimu kerana kamu
melabuhkan cintamu pada-Nya.

Terperangkap dalam rusuhan dan gas pemedih mata

1 Ogos 2009
ni..masa tngah aman lagi kat dalam sogo.....


Pengalaman kna gas pemedih mata..Itu adalah pengalaman pertama seumur hidup saya...
Tak tahulah siapa yang harus disalahkan. Diri sendiri, org2 yang wat rusuhan atau FRU. tp, yang pastinya org2 awam seperti saya yang menjadi mangsa. Diri sendiri...
mungkin jugak bersalah. Sbb tidak tahu pasal rusuhan x baca berita semasa..Org yang wat rusuhan. Dah tau, wat rusuhan pon xdapat pekdah baik xpayah buat. Sbb FRU tetap menang. FRU plak mmg salah besar. Main sembur sesuka hati..Xfikir langsung org awam.
Gambar ajan pegang adik afifah. msa kitaorg tngh buntu, xtau nk tuju ke mana.. Kesian...


Aku yang tngah ketakutan. Lari dari gas pemedih mata FRU...Tngoklah muka pon.. Mmg takut habis...Dan org2 lain yg jugak ketakutan. Siren polis disana sini...MMg menakutkan! Anda fikirkanlah!Mengapa keadaan sebegini yang dipilih? Bagaimana dgn rakyat palestin?
Nak kata apa2. Tulislah kat bawah tu yer

6 comments:

Putra Al-Maliki said...

Ape nie shidah? Nape content jdkdhjs?

pieya said...

pengalaman per1 sy kena gas pemedih mata masa tahun 2007....masa peristiwa bt buruk...kalo org ganu pasti xluper kan peristiwa ni kan...masa 2 de dinner tuk bdk kelas sy masa kat kusza n then wak kat park inn...masa 2 la gas pemedih mata berlaku n sangat memedihkan...

Seteguh_Karang said...

Yup! Betul. Bila difikirkan,knp diorg xfikirkan org awam? Suka2 ati je lepas gas pemedih mate? Jangan kerana nyamuk kelambu dibakar. Krn nila setitik rosak susu sebelanga!
hargailah hidup di dunia yg sementara ini.. Jgn biarkn syaitan berjaya dgn sumpahnya.

Putra Al-Maliki said...

Polis yang bersalah dalam hal nie. Sepatutnya polis menjaga keselamatan bukan membuat provokasi. Perarakan nie akan berjalan dengan aman tanpa gangguan daripada pihak polis. Inilah yang berlaku bila polis tidak bersikap profesional dan suka mengikut telunjuk parti yang memerintah kerajaan. Kebenaran dan keadilan akan tertegak jua suatu hari nanti, insyaAllah...

Putra Al-maliki,
http://putraalmaliki.via.my/

naim said...

Mari ketawa...

kah! kah! Kah! kAH!

ini lawak antarabangsa tahun ini di Malaysia.

Anonymous said...

yerr. betul tu...nak buat mcmmn zul. Dah polis(FRU) tu ada kuasa..Mcm xsedar jea yg kuasa Allah S.W.T. lebih hebat lagi..memang buat lawak!